13 Şubat 2017 Pazartesi

Suriyelileri Ülkemize Alalım Diyenlere Sesleniyorum

Suriyelileri ülkemize alalım diyen, almayanlara "Sizde vicdan yok!" diye çıkışan kişilere bakıyorum. %99'una "Madem sen çok vicdanlısın, nasıl olsa imkanın da var, bir Suriyeli'yi evine al bak." denildiğinde kabul etmez. Bunu geçtim, Suriyelileri alalım diyenlerin maaşından %20 kesinti yapacağız deseler ortalık yangın yerine döner. Türkiye gerçeklerini göz önünde bulundurmadan milyonlarca göçmeni ülkeye almak intihardır. Türkiye'ye gelen bu insanlar nasıl yaşayacaklar? İş var mı? Ülkede üniversite mezunu öğretmenler, mühendisler, teknisyenler işsiz gezerken ülkeye bir anda milyonlarca işçi girdi. Ne oldu sonuç olarak? 500-600 liraya çalışan kölelere döndüler.

Devletin bu insanlara maaş bağlaması gibi bir durum zaten mümkün olamaz. Kendi vatandaşları açken gidipte böyle bir şey yaparsa o devleti yönetenlerin aklından şüphe ederim. Kardeşi açlıktan ölürken mahalleye yemek dağıtmak olur bu. Hepsinin ötesinde, ülkede işe giremeyen Suriyeliler ne olacak? Eğer dışarıdan gelen bir topluluk, geldiği topluma entegre olamazsa nesiller boyunca bu durum sürer. Çingeneler bunun en büyük örneğidir. Buna rağmen yüz binlerce Suriyeli'yi daha almamız için Avrupa bize anlaşma çakozlamaya çalışıyor. İrademiz yok mu kardeşim bizim? Suriyeli alacak gücümüz yok desenize.

Bizi yönetenler aylık milyon liraları cep harçlığı olarak kullandıkları için halkın durumunu bilmiyorlar. Geçen yıllarda bir konuşmasında Cumhurbaşkanı Erdoğan "Artık refah ülkesi bir Türkiye var. Bakıyorsunuz evde beyefendi ve hanımında birer tane arabası var. Yetmiyor delikanlı büyüdüyse bir araba da ona." demişti. Sunucu şok oldu. Sonrasında da toparlayarak "Arabam var ama elbette o fiyatta değil." dedi. Yani yöneticiler halkın durumundan bu kadar uzaktalar. Halkın yöneticiler üzerinde caydırıcı gücü olmalıdır. Bizde takım tutar gibi parti tutuluyor. Ya güzel kardeşim, elinde tek bir silahın var. O da oy verme hakkın. Adam sana bir teklif sunuyor ve diyor ki 4 yılda bir değil 5 yılda bir oy ver. Sen buna evet diyeceğini söylüyorsun. Adam 30 yılda bir seçim yapılacak dese, krallığını ilan etse sen gidip yine evet veririm diyorsun. Madem beter olmaya bu kadar meraklısın ne diye bütün bir toplumu beraberinde sürüklüyorsun. Çık bir apartmanın çatısını, at kendini aşağıya. Sende rahatla, insan gibi yaşamak isteyenler de rahatlasın. Yazının sonuna birkaç video ekleyeceğim, bunlardan biri işini kaybeden Türk vatandaşı, ikincisi de yazıda bahsettiğim Erdoğan'ın yaşadığı alternatif gerçeklik (siz izlemeden önce not düşeyim, videoda Erdoğan'ın iki farklı konuşması mevcut ama ikisinde de halkın çoğunun aile başına 3 arabaya sahip olduğunu sanıyor).

NOT: Türkiye'de sigortalı çalışan 14 milyon kişinin 6,5 milyonu asgari ücretle çalışmaktadır. Bu kişiler 3 arabaya sahip olmak şöyle dursun, yarın yiyecekleri yemek için bile endişe duymaktadırlar.

İŞSİZ BİR VATANDAŞ:

ERDOĞAN'IN ALTERNATİF GERÇEKLİĞİ:

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder